تبلیغات | X | |
دلایل و نظریه های زیادی برای نامگذاری جزیره کیش از گذشته تا به امروز وجود داشته است. یکی از این نظریه ها این است که نام جزیره کیش به معنای "تیردان" یا "ترکش" میباشد چرا که برخی معتقدند وقتی بر بلندیهای اطراف جزیره می ایستادند چون تیری که در ترکش باشد به نظر میرسد. ولی اصلی ترین دلیل نامگذاری جزیره این است که چون در لهجهی مردم بومی، به کانال عمیقی که محل خروج آب از قنات است، «کیش» میگویند، به این جزیره نیز این نام داده شده است.
جمعیت جزیرهی کیش، حدودا ۲۵ هزار نفر برآورد شده است که عمدتا در شهر کیش ساکن هستند.
زبان مردم جزیره، عموما فارسی و عربی است.
شغل اصلی بومیان تا ۴۰ سال پیش، صید مروارید بود. همواره وجود صدفهای متنوع در اطراف جزیره، باعث رونق تجارت در کیش بوده و یکی از عواملی است که کیش را تبدیل به کانون صید و تجارت مروارید در منطقه کرده است. امروزه فعالیتهای بومیان عموما کشاورزی، پرورش نخل خرما، صادرات پیاز و تنباکو است.
تنها جزیرهای که در خلیج فارس دارای قنات آب شیرین بوده، جزیرهی کیش است. جزیرهی کیش فاقد رودخانهی دائمی است و تعداد زیادی منابع آب شیرین زیرزمینی در این جزیره وجود دارد.
جزیره کیش با وسعتی معادل 90 کیلومتر یکی از زیباترین جزایر خلیج فارس می باشد که در 18 کیلومتری کرانه جنوبی ایران و فاصله 300 کیلومتری بندرعباس قرار گرفته است.
جزیرهی کیش با مساحت ۹۱ کیلومتر مربع، پیرامون ساحلی ۴۳ کیلومتری و شکل کلی تقریبا بیضی در خلیج فارس قرار دارد.
جزیره کیش تقریبا مسطح است. ارتفاع نسبی جزیره از سطح دریا حدود 32 متر و بلندترین نقطه آن که در شرق جزیره واقع است حدود 45 متر از سطح دریا ارتفاع دارد.
دامنه ی نوسان تغییرات دمای شبانه روزی آن در ایام سال بسیارکم است. تفاوت دما بین گرمترین و سردترین ماه کیش حدود ۱۶ درجه است و مرداد ماه گرمترین ماه سال در جزیره کیش است.
تا قبل از انقلاب اسلامی ایران، جزیرهی کیش به دلیل هوای مطبوعی که در زمستان ها دارد، به عنوان محل اقامت و تفریح خانوادهی سلطنتی مورد استفاده قرار میگرفت.
خرید بلیط ارزان کیش فقط اینجا --> https://tourscaner.ir/flight/awz-to-kih/